Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talačka kriza

Islamisti u Alžiru još uvijek drže 60-ak stranih talaca

islamisti,alzir
Reuters/PIXSELL
18.01.2013.
u 17:23

Dio terorista ubijen je jučer u jednom dijelu postrojenja, no u drugom dijelu još uvijek su zarobljeni strani radnici

Islamski militanti još uvijek drže 60-ak talaca, stranih državljana, u plinskim postrojenjima BP-a u Alžiru ili se pak vode kao nestali, javlja Reuters.

Jučerašnja akcija spašavanja talaca koju je poduzela alžirska vojska, a u kojoj je poginuo velik broj otmičara ali i otetih stranaca, samo je dio sukoba koji je eskalirao u sjevernoj Africi nakon što je francuska vojska proteklog tjedna počela napade na islamiste u susjednom Maliju.

– Problem s otmičarima i otetim stranim državljanima još uvijek nije potpuno riješen. Dio terorista eliminiran je jučer u jednom dijelu postrojenja, no u drugom dijelu još uvijek su zarobljeni strani radnici – izjavio je u parlamentu britanski premijer David Cameron.

Lokalni alžirski izvori javljaju da je zarobljeno još 60-ak stranaca, a moguće je da je dio ubijen, no njihova tijela još nisu pronađena pa se smatraju nestalima. Među njima je desetero Japanaca, osmero Norvežana i nešto manje od 30 Britanaca. Amerikanci su potvrdili da među otetima ima i njihovih državljana, no nisu željeli precizirati koliko.

>>U krvavoj akciji spašavanja ubijeno 30 talaca i 11 otmičara

Komentara 13

UN
unbekant
22:20 18.01.2013.

za sve ove sadasnje probleme u Maliju,i ostalim tim zemljama,je kriva francuska,da toliko broj nevini radnika izgine,pa taj Hollande bih trebo izvrsiti samoubojstvo,sto je ucinijo jadnom i neduznom narodu,i sada ovim radnicima,pa doklce vise ovi francuski kepeci da napadaju neduznee narode,otimajuc naftu,zlato,uran.........

RI
Riznica
19:07 18.01.2013.

18.01.2013. u 18:30h Larissa je napisao/la: Američki sociolog James Petras: ' ---------------- Prevario se taj tvoj sociolog... Mali je naoruzao Gadafi, jer su se oni borili na strani Gadafia !" .. A kasnije su tu uletili ovi drugi kao vakumm i protjerali ove prve ...

Avatar Naravno
Naravno
18:02 18.01.2013.

Očito da se Riznica slaže sa ovim islamistima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije